Robots 3D in het Science Museum, Londen

Dit weekend was ik samen met Lana Leesvoer in Londen. Naast een bezoek aan een geweldige vintage kledingbeurs ben ik ook op uitnodiging van het Science Museum naar de film Robots 3D geweest.

Robots 3D

Al op weg naar het IMAX-theater achterin het museum was ik completely flabbergasted door de tentoonstellingen waar ik langskwam – maar daarover later meer. De film is precies zoals een robotfilm zou moeten zijn: luchtig maar wel inhoudelijk, positief maar wel genuanceerd, en simpelweg leuk om te zien.

Robotverteller RoboThespian (hij bestaat echt!) vertelt aan de hand van een flink aantal voorbeelden wat er allemaal nodig is om een robot te maken. Een robot moet zijn handen en voeten kunnen gebruiken, kunnen zien en horen, en natuurlijk kunnen nadenken, waarbij onder andere schaakrobots en machine learning aan bod komen. En steeds na een paar serieuze voorbeelden komt er weer iets grappigs langs: dansende robots!

Door de vele voorbeelden wordt het verhaal nooit saai of abstract. Al je favoriete robots komen langs: Asimo, Herb the Butler, Agile Justin, Nao en NASA’s Robonaut, om maar eens een kleine greep te noemen. De film is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, maar ook ruimschoots de moeite waard voor volwassenen. Zelfs voor een robot-nerd als ik zaten er nog nieuwe weetjes in de film! Leuk is dat er altijd duidelijk verteld wordt waarom iets nuttig is, door bijvoorbeeld de DARPA robotics challenge erbij te halen.

Ik ben over het algemeen geen groot fan van 3D-films, want ik krijg er altijd hoofdpijn van (logisch ook – met wetenschappelijke onderbouwing). Ik had deze film dus net zo lief in 2D gezien. Toch voegt het 3D-effect in deze film wel wat toe, bijvoorbeeld als je ziet hoe CHIMP zijn omgeving bekijkt: het resultaat van zijn radar-achtige laser-scan is een soort doolhof, en door het 3D-effect heb je echt het gevoel dat je er zelf doorheen loopt.

Ook naar Robots 3D? De film draait op meerdere plekken in o.a. de VS en Engeland. De dichtstbijzijnde locatie is het Science Museum in South Kensington (Londen), waar je voor £11 een kaartje voor de film koopt (toegang tot het museum is gratis). Meer informatie vind je uiteraard op de website van het museum.

2 gedachten over “Robots 3D in het Science Museum, Londen

  1. Pingback: Een nerdy stukje geschiedenis in Londen | Lady Geek

  2. Pingback: Ik wil wonen in het Science Museum, deel 2: computers | Lady Geek

Geef een reactie