Programmeren is voor rocksterren

Onderstaand filmpje legt heel goed uit waarom het belangrijk is om te leren programmeren. Voor iedereen. Ja, dus ook voor u, lieve lezer! Maakt niet uit of je vier bent of veertig of vierennegentig. Maakt niet eens echt uit of je superslim bent of niet. Het maakt al HELEMAAL niet uit of je man bent of vrouw (maar dat mag geen verrassing zijn voor de ervaren ladygeek-bloglezer).

En, dit is misschien verrassend: het maakt ook niet uit of je meer houdt van computers of van mensen. Liefst van allebei! Sterker nog: de beste programmeurs houden vooral heel veel van mensen. Want hoe kan je iets goeds programmeren als je niet weet wie het gaat gebruiken en waar en waarom en waarvoor? Dat is iets wat niet-programmeurs vaak vergeten. Programmeren is een mensenvak.

Enkelen van de groten der aarde komen langs in dit filmpje: bedenkers en oprichters van Microsoft, Twitter, Facebook, Valve, Dropbox en meer. En dan snap je opeens waarom ze zeggen: “Great coders are today’s rockstars.” Over rocksterren gesproken, wist je dat will.i.am ook bezig is met leren programmeren?

3 gedachten over “Programmeren is voor rocksterren

Geef een reactie