Weet je wat leuk is? Eten in een andere vorm dan normaal. Kebabspiesjes met fruit. Een zoete courgettetaart (à la carrot cake). En ik droom ervan om nog eens een keer zo’n chocoladefontein te vullen met dipsaus. Leuk voor bij de chips op een feestje! Een andere ontdekking is kaasfondue in mac & cheese-versie – maar daarover later meer.
Dus toen ik een recept voor hartige meatloaf-cupcakes tegenkwam, moest ik het wel proberen. En met succes! Zeker met een heerlijke toef aardappelvenkelpuree erg aan te raden.
MEATLOAF-CUPCAKES (gebaseerd op Mamas Meatloaf)
Voor het glazuur:
- 6 eetlepels ketchup
- 4 eetlepels water
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 1/4 theelepel chilipoeder
Voor de cupcakes:
- 300 g (mager) gehakt
- 4 eetlepels paneermeel
- 1 ei
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1/2 eetlepel Worcestershire sauce
Evt. serveren met aardappelvenkelpuree.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180º. Meng alle glazuur-ingrediënten in een kleine kom. Meng alle meatloaf-ingrediënten en doe ze in papieren cupcake-vormpjes in een cupcake-bakvorm. Giet het glazuur over de cupcakes (waarschijnlijk heb je glazuur over, dat kun je als saus gebruiken). Zet de meatloafjes in de oven en bak 25-30 minuten, totdat het midden van de cupcakes gaar is.
Maak ondertussen, indien gewenst, de aardappelvenkelpuree. Zodra je cupcakes klaar zijn, spuit je de puree met een slagroomspuit of knijpzak in slagroomvorm op de cupcakes. Klaar!