Game of Thrones in 1995

Dit is hoe de intro van Game of Thrones eruit had gezien als de serie in 1995 was gemaakt. Spectaculair! Voor mijn gevoel zagen alle intro’s van series uit mijn jeugd er zo uit. Veel te lange intro’s met sfeervolle/opzwepende muziek en dan een heel stel van die bij elkaar geknipte shots uit de serie met de naam van de acteur eronder… Klassiek.

Discussiepunt: voor mijn gevoel lijkt deze Game of Thrones-intro eigenlijk meer op tv-series rond 1990 dan rond 1995. Zie bijvoorbeeld: The Wonder YearsGrowing PainsFull HouseBeverly Hills. Het enige voorbeeld van deze intro-stijl uit midden jaren ’90 dat ik zo gauw kan vinden is 7th Heaven. Of mis ik iets?

(Hoewel: eigenlijk is dit type intro van alle tijden. Zie o.a.: Dallas (jaren ’70), Family Ties (jaren ’80), Gilmore Girls (jaren ’00).)

En ondertussen: nog 15 nachtjes slapen tot seizoen 3!

3 gedachten over “Game of Thrones in 1995

 1. Het logo in het begin is erg jaren ’80, dat valt me wel op. Voor de rest ben ik allesbehalve een fanatieke serievolger, dus ik weet niet of je gelijk hebt.

  Het doet mij in elk geval sterk hieraan denken:

  Als Twitter in de jaren ’80 was uitgevonden;
  Hoe Angry Birds er op een Home Computer zou uitzien (komt verreweg het dichtste bij de werkelijkheid);
  Hoe Facebook er in de jaren ’90 zou hebben uitgezien (volgens mijn computervaardige broertje bestond de in het filmpje getoonde techniek toen nog niet: websites konden zichzelf niet verversen in je browser. De details heb ik helaas vergeten);
  Waarom Skype niet in de jaren ’80 is uitgevonden

  Waarschijnlijk kende je dit allang, maar er is vast iemand die het nog niet gezien heeft.

Geef een reactie