Tabouleh-plus

Vanavond improviseerde ik een soort tabouleh, maar dan anders. Ik heb helaas geen fotootje, maar heb het recept wel ongeveer onthouden. Voor twee personen.

Bereid 150-200g couscous zoals op de verpakking staat (maar wel met groentebouillon, dat is lekkerder) en laat afkoelen. Snijd ondertussen een aubergine in blokjes van ± 1 cm³ en bak in olijfolie. Snipper een rode ui, snijd 5 roma-tomaten in blokjes en gooi ze samen met de couscous, de gebakken aubergine en drie of vier eetlepels linzen uit blik in een bak. Voeg een copieuze hoeveelheid peterselie, een scheutje olijfolie, een scheutje citroensap, zout en peper toe en schep om. Serveer met falafel.

Lekkerrrr!

4 gedachten over “Tabouleh-plus

 1. Details: couscous laten uitlekken/droog maken, tomaten ontvellen en de aubergine net even bruin laten worden, peterselie als laatste toevoegen. En een klein beetje sterrenmunt als je dat lekker vindt.

 2. Als het over Tabouleh gaat, een libanees moet natuurlijk reageren:

  ~”The chef Kamal Mouzawak is evangelical about tabouleh, so here are two of what he calls the ‘unchangeable rules’ of the dish: ‘Only flat-leaf parsley is used, and only burghul wheat, no other cereal. Tabouleh and couscous do not go together – they are complete strangers.”~

  En ook geen aubergine, geen linzen en heel veel citroensap.

  http://goo.gl/ywyIX
  http://goo.gl/72d8X

  Groet
  Samer

Geef een reactie