De makkelijkste ijstaart

 

Supa Dupa Meringues

De paaseitjes liggen weer in de schappen, maar wat nog mooier is: dat betekent ook dat er weer van die harde, brosse schuimpjes verkocht worden. Buiten het paas- en kerstseizoen kan ik die nooit vinden. (Voor tips waar ze wel het hele jaar door verkrijgbaar zijn, houd ik me aanbevolen!) Die schuimpjes, daar ben ik op zichzelf niet zo’n fan van, maar je kunt er wel ontzettend lekkere, makkelijke ijstaart mee maken. Plus, je zou bijna denken dat hij gezond is, omdat je er geen extra suiker bij doet en er zit fruit in! (De schuimpjes en de kwart liter slagroom vergeet ik dan voor het gemak even.)

 

Klop 250 ml slagroom (zonder suiker) tot het net niet helemaal stijf is en klop er dan 500 g Griekse yoghurt doorheen tot een glad mengsel. Voeg dan 250 g diepvriesfruit en 100 g verkruimelde brosse schuimpjes toe en spatel het voorzichtig door elkaar. Doe het mengsel in een springvorm en zet een paar uur in de vriezer. Klaar!

Tip: haal de taart een half uurtje voor het serveren uit de vriezer en zet ‘m in de koelkast. Dan kun je hem een stuk makkelijker aansnijden.

Geef een reactie