Belachelijke cheesecake

Ik kijk al anderhalf jaar verlangend naar Smitten Kitchen’s Cappuccino Fudge Cheesecake. De beschrijving is al belachelijk prachtig en prozaïsch.

[…] a coffee cheesecake that is neither sweet nor obvious, but laced with the faint bitter complexity you’d want from a good cup of coffee. You know, if that good cup of coffee had four bricks of cream cheese in it.

AW HELL YEAH! http://www.chix0r.nl/2011/04/belachelijke-chees... on Twitpic
Oude homevideo's converteren en taart eten. Ik vind het ... on Twitpic

HALLELUJA! Het resultaat!

En volgens het recept kunnen er dertig porties van gesneden worden. Dertig! Driekwart kilo pure chocola, bijna driekwart kilo cream cheese, en behalve de usual suspects (boter, suiker, eieren, koffie, slagroom) ook nog twee soorten sterke drank. Maar ik heb het nog nooit aangedurfd. Het is nogal een operatie: het monster kost een dag om te maken en ik denk dat er ongeveer twee miljoen calorieën in zitten.

Maar hij lacht zo naar me! Die heerlijke laagjes: een knapperige buitenkant van chocoladekruimel, daarin eerst een bodempje ganache (een crème-achtig laagje) van chocola en kahlua, dan de daadwerkelijke cappuccino-cheesecake, met daar bovenop nog vanille-crème. En nog meer ganache bovenop om het af te maken.

Morgen ga ik het hele gebeuren eindelijk eens proberen. Ik heb het me al vaker voorgenomen, maar nu ben ik er klaar voor. Handig is hij wel: als er inderdaad dertig puntjes uit kunnen, kan hij het hele paasweekend mee naar alle familie en kan iedereen er z’n buikje rond aan eten. Ik ben benieuwd. Wish me luck!

2 gedachten over “Belachelijke cheesecake

Geef een reactie