Karamelkleurige Glühwein

Dit gaat me dus niet nog een keer gebeuren

Er is iets vreselijks gebeurd. Ik heb nep-Uggs gekocht. Lieve wereld, het spijt me zo, maar ik denk écht dat ik aan het eind van deze winter een gelukkiger (want minder verkleumd) mens ben door die afzichtelijke slofjes. Of beter gezegd, ik dácht dat ik ze nodig had om de winter door te komen, totdat ik dit recept bedacht.

Karamelkleurige Glühwein

Ingrediënten:

  • 2 flinke mokken witte wijn (voor een goede basis)
  • 1,5 à 2 eetlepels schenkstroop (voor zoetheid en prachtige karamelkleur)
  • scheutje Spa Orange (voor zoetheid en fruitigheid)
  • 1/2 theelepel kaneel (omdat kaneel bij de winter hoort)
  • 1/4 à 1/2 theelepel vijfkruidenpoeder (voor de warmte in je keel)
  • flinke scheut Cointreau (voor nog meer warmte in je keel) (en in je hoofd)

Doe alle ingrediënten behalve de Cointreau in een pannetje en warm op. Als het bijna kookt, haal dan van het vuur af, proef even en voeg eventueel een extra schepje suiker toe (afhankelijk van hoe zoet/zuur/droog je wijn is en hoe zoet je smaak is) en roer vervolgens de Cointreau erdoor. Drink op. Herhaal naar eigen inzicht.

En, zoals bij al mijn recepten geldt: ik roep ook maar wat! Dus varieer er op los. Spa Appel? Honing? Kandij? Chai-mix? Kaneelstokje? Rosé? Witte port? Grand Marnier? Triple Sec? Limoncello? Zou allemaal best wel eens kunnen werken. Probeer uit en deel je ervaringen in de comments!

3 gedachten over “Karamelkleurige Glühwein

  1. Leuk, klinkt lekker. Ik heb die zoetigheid (sap en stroop) nooit in huis, maar daar moet ik met wat variëren wel iets van kunnen maken.

    Maar die nep-uggs, dat vergeef ik je nooit. Koop dan gewoon fatsoenlijk thermo-ondergoed en -sokken, en fijne, waterdichte, hoge schoenen.

  2. Ben benieuwd wat je ervan maakt, Fred! Misschien is je smaak ook wel minder zoet omdat je (waarschijnlijk) minder vaak zoete dingen eet/drinkt. Maar een schepje suiker of honing kan natuurlijk ook altijd. Laat vooral weten als je iets probeert!

Geef een reactie