Recept van de dag: zuurkoolstoof met port

Omdat het nog steeds winter is. En omdat het zo zonde is dat zuurkool meestal wordt verstopt in stamppot. In deze zuurkoolstoof is de zuurkool eigenlijk helemaal niet zo zuur, maar heerlijk zacht en romig.

Zuurkoolstoof met port (vrij naar een recept van Sylvia Witteman)

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • flinke klont boter
  • 750 g zuurkool (zonder vocht)
  • 500 ml runderbouillon
  • 100 ml witte port
  • 1 el honing
  • 10 jeneverbessen
  • 1 el karwij
  • 2 of 3 laurierbladeren

Fruit de ui en knoflook in de boter. Voeg dan alle andere ingrediënten toe en laat minstens een uurtje of drie stoven. Haal de jeneverbessen en laurier eruit, en serveer bijvoorbeeld met aardappel-venkel-puree (recept volgt binnenkort) en rollade.

Geef een reactie