Systematisch schoenenshoppen

Een van de eigenschappen die kenmerkend zijn voor nerds is het systematisch willen aanpakken van allerhande zaken. Alles kan geoptimaliseerd worden! We houden niet van herhaling, we schrijven liever even een brokje code om saaie dingen voor ons te doen.

Dat is lastig voor zoiets als het kopen van kleren, hoewel een van mijn dromen voor later-als-ik-rijk-ben is om een personal shopper in te huren om ook dat te optimaliseren. Online shoppen helpt al een heel eind, maar het kiezen tussen verschillende online shops is nog altijd een bitch.

Enter Shoemash, een website waarop je systematisch schoenen kunt vergelijken. Zusjes Bagmash en Fashionmash doen hetzelfde voor tassen en kleding. Op basis van een aantal filters – soort schoen, kleur, hak – krijg je steeds twee schoenen voorgeschoteld waar je tussen moet kiezen. De afvaller wordt uit de set verwijderd en zo houd je uiteindelijk je favoriete lievelingsitem over. Vanaf daar klik je meteen door naar de online shop waar je dat artikel kan bestellen. Handig!

Sjonge, lastige keus wel.

4 gedachten over “Systematisch schoenenshoppen

  1. Nu is het dus een kwestie van een personale assistant op Elance inhuren die jouw smaak kan leren en om de zoveel tijd een voorselectie voor je maakt en ze bestelt voor je. Sterker nog, misschien doen ze dat zelfs gratis voor je als ze wat aan de affiliate links kunnen verdienen.

    En waarom heeft Nederland nog steeds geen Zappos?

Geef een reactie