Wat voor nerd ben jij?

The Sacred Order of Geeks
Source: BCO

3 gedachten over “Wat voor nerd ben jij?

 1. Ik zou een muzieknerd moeten zijn, maar ik kan zo geen mathcoreacts opnoemen… Ik ben eerder een alfanerd: altijd als ergens nerds op elkaar klitten, hoor ik er niet bij omdat niemand het over Goethe, Wagner of de Zuid-Limburgse dialecten wil/kan hebben.

  Van de boven geposte types val ik nog het meest onder de encyclopedienerd. Twee uur Wikipedia haal ik makkelijk, en dan heb ik het nog niet over het schrijven van artikelen. Ook dat heeft weer met mijn alfanerdschap te maken: ik heb me uitgebreid bemoeid met de verschillende streektaal-Wikipedia’s, waaronder met hun ontstaan. Verder: sportnerd? Nou ja, ik verzamel geen voetbalplaatjes, maar in nerdgezelschap weet je al gauw bovengemiddeld veel van sport.

  Kan iemand de maker van dit overzicht trouwens even vertellen dat het echt, écht “Der Übergeek” moet zijn? Voor de rest heb ik ervan genoten, bedankt!

 2. De eerste film die ik van Jarmusch zag, was Permanent Vacation. Maar dat maakt me geen filmgeek, dat maakt me gewoon oud ;-)
  Bestaan er geen foodgeeks? Mensen die weten wie er het eerst probeerde om alleen vlees te eten, en wanneer en met welk resultaat? Bijvoorbeeld?

 3. @Esther: Foodgeeks, ja, die bestaan zeker! Moleculaire gastronomie vind ik daar in ieder geval een goed voorbeeld van. En inderdaad allerlei loze weetjes over koken, allerlei obscure producten gebruiken, dat soort dingen. Leuk!

  @musiqolog: Grappig dat je je kan herkennen in verschillende soorten nerds. Als ik dit zo hoor is encyclopedienerd inderdaad wel jouw hoofdtype :)

Geef een reactie