Het leven van een booth babe gaat niet over rozen

Booth babes. Een controversieel onderwerp in de nerdwereld, die weliswaar door mannen gedomineerd wordt, maar waar vrouwen niet schromen om zich te laten gelden. Veel producten in de tech-wereld zijn op mannen gericht: games met schaars geklede vrouwen en vacature-video’s die wel heel duidelijk de man aanspreken bijvoorbeeld.

De booth babe, zo’n schaars geklede dame op naaldhakken die op een tech-beurs probeert klanten te lokken, is een van de sterkste voorbeelden van dit verschijnsel. Maar dat maakt het nog niet minder interessant om te lezen over hoe een dag uit het leven van zo’n meisje eruit ziet.

Minuscule pakjes en hoge hakken, dat is het werk-uniform voor deze dames. Met een dag werk – acht uur op die naaldhakken staan – verdienen sommige booth babes maar €50. De best betaalde booth babes vangen met een dag werk €140, maar voor de meeste is het maar een relatief eenvoudig bijbaantje. Een beetje staan, een beetje lachen, een beetje praten, af en toe op de foto met een voorbijganger.

Wat ik nou weer interessant vind: aan beide kanten van de medaille – vieze mannen én feministen – lijkt men soms te denken dat booth babes alleen maar objecten zijn. Enerzijds worden ze gezien als seks-objecten (door die vieze mannen, die alleen maar borsten en billen zien), anderzijds als hulpeloze slachtoffers (door de feministen). Maar booth babes staan er uit vrije wil. Het is maar een baantje.

“This is a job for us, we just wear less,” said Xue, who was in a blue mini-skirt and top. “We are doing real work.”

Eén gedachte over “Het leven van een booth babe gaat niet over rozen

  1. Pingback: Terug uit de wildernis | Lady Geek

Geef een reactie