De leukste iPhone-games voor de herfst

Lange donkere avonden zijn perfect voor iPhone-games. Met een dekentje op de bank (of een snuggie of een slanket of een freedom blanket of een blankoat) en een glaasje-van-het-een-of-ander en dan lekker een boek lezen of een serie kijken (Awkward bijvoorbeeld) of een iPhone-spelletje spelen. Maar welke in hemelsnaam? Geen zorgen, Lady Geek is de hele zomer bezig geweest met het uitzoeken (en uitspelen) van de leukste iPhone-games. Voor jullie, lieve lezers.

Puzzle Craft (€0,79) is een soort kruising tussen Kolonisten van Catan, Bejeweled en SimCity. In Bejeweled-achtige levels verzamel je grondstoffen (graan, kippen, steen, ijzer, etc.) waarmee je allerlei dingen kunt doen die je weer helpen in de levels: gebouwen neerzetten of upgraden, tools kopen en vakmensen opleiden. Zo breid je je nederzetting langzamerhand uit tot een flinke stad. De levels worden steeds ingewikkelder: er komen wolven en ratten in je graanvelden, waarvoor je weer allerlei tools moet kopen om ze uit te schakelen, enzovoorts. Leuk genoeg om uit te spelen, kan ik uit eigen ervaring vertellen.

CrossFingers (€0,79) is ook al zo’n mix van verschillende spellen: tangram, schuifpuzzels en behendigheidspuzzels waarbij je vingers in de knoop raken. Vandaar ook de naam natuurlijk. Leuk aan CrossFingers is dat je met verschillende levels tegelijk bezig kunt zijn en dus niet zo snel vastloopt op één lastig level. De user interface is erg goed, sommige levels zijn flink pittig en ik moet met schaamrood op de kaken bekennen dat ik van drie puzzels een walkthrough heb moeten zoeken om het spel uit te kunnen spelen. Hoe dan ook: het is een spel dat leuk en frustrerend genoeg is om die walkthroughs na dagenlang puzzelen wel te móeten zoeken.

In Traffic Wonder (€0,79) moet je gekleurde autootjes naar gekleurde garages rijden. Klinkt simpel, maar dat valt tegen: je hebt een heel beperkte hoeveelheid brandstof (hoe actueel!), de autootjes mogen niet botsen en af en toe moet je onderweg nog pakketjes ophalen. Leuk aan dit spel is dat je verschillende niveaus van oplossen hebt; zoals je bij Angry Birds één, twee of drie sterren kunt verdienen aan een level, kun je bij Traffic Wonder een level ‘gewoon’ halen (dan mag je het volgende level doen), maar ook de optimale oplossing, en dan krijg je een medaille. Leuk!

Geef een reactie