Kaasfondue-stijl mac & cheese

Vorig weekend schreef ik al over meatloaf cupcakes en over de leukheid van eten in een alternatieve vorm. Onderstaand recept verenigt twee van mijn favoriete kaasgerechten: kaasfondue en de Amerikaanse ovenschotel macaroni and cheese. Eerder schreef ik al over een zeer hemelse versie van mac & cheese, maar onderstaande is weer op een heel andere manier lekker, met die heerlijke kazige kruidige smaak van kaasfondue.

KAASFONDUE-STIJL MAC & CHEESE (gebaseerd op fondue mac and cheese)

fondueIngrediënten:

  • 250 g elleboogjesmacaroni
  • 175 g Gruyère
  • 175 g Emmentaler
  • 3 theelepels maizena
  • 250 ml witte wijn
  • 3 eetlepels Kirsch (optioneel)
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170º. Kook de macaroni iets te kort (hij wordt in de oven verder gaar), giet af en roer er een heel klein beetje olijfolie doorheen.

Meng de geraspte kaas met de maizena. Warm de wijn op in een grote pan met dikke bodem, totdat deze zachtjes kookt. Voeg dan beetje bij beetje de kaas toe, niet meer dan een handje per keer. Blijf goed roeren met een garde tot het mengsel egaal en weer op temperatuur is voordat je het volgende handje kaas toevoegt. Breng de fondue op smaak met zout, peper en nootmuskaat en eventueel een scheutje Kirsch.

Haal de kaasfondue van het vuur en roer de macaroni er doorheen. Giet het mengsel in een ovenschaal. Bak ongeveer 30 minuten en eindig eventueel met een paar minuten onder de grill voor een knapperig korstje.

Geef een reactie