Raad je plaatsje

Na mijn vorige Google Street View tool kan ik jullie ook deze niet onthouden: GeoGuessr (ja, die missende e is wel een beetje web 2.0-spelling van 2007). Op basis van alleen een Google Street View screenshot mag je de locatie raden.

Tof, maar moeilijk! Soms heb je alleen lokale flora en fauna om op af te gaan. Als je een beetje mazzel hebt kun je nog iets met de kleur van nummerborden en soms de taal van een uithangbord. Maar het is erg makkelijk om, zeg, een historische locatie in Paraguay te verwarren met Griekenland, of het platteland van Frankrijk met dat van Australië (true stories). Een leuk avontuur is het sowieso: ik heb alweer twee prachtige locaties bijgeschreven op mijn vakantie-wensenlijstje.

Bij mijn derde poging scoorde ik 9520 punten. Niet slecht, dacht ik zo. Wat is jouw high score?

Oeps

Oeps

9 gedachten over “Raad je plaatsje

  1. 13462! Met maar één dingetje googlen. Maar dat was omdat ik twee keer na elkaar iets in Zweden kreeg en ik dat vreemd vond.

    Ik heb ook al een paar keer met uitgebreid zoeken gedaan en dat is op een hele andere manier leuk. Zo kwam ik erachter dat ik in de Mojave Desert was gedropt, bij een beroemd tankstation aan Route 66, in een dorpje met 4 inwoners.

  2. Ik heb toch maar aan Erik verteld dat dit bestaat, en die is er belachelijk goed in. 16979 highscore, bij eerste poging. Ik hoop alleen dat ik de computer nu zelf af en toe nog eens mag gebruiken…

Geef een reactie