Hoe wit ben je?

Geïnspireerd door de Buzzfeed-quiz How White Are You?, hierbij de Nederlandse incarnatie van hetzelfde principe, gemaakt with a little help from my friends (veel dank!).

Hoe wit ben je? Geïnspireerd door Buzzfeed’s How White Are You?

8 gedachten over “Hoe wit ben je?

  1. Exact 14 punten. Terwijl ik me toch witter dan wit voel. Maar ja, ik heb gewoon niet zo’n sociaal leven, en bij veel typisch witte dingen hierboven heb je een ander nodig. En verder: ik heb geen paard in mijn bezit en ik heb ook nog nooit door de branding gereden, maar ik rij wel en dat staat er helaas niet als zodanig bij. Ik hoop natuurlijk wel ooit een paard te hebben en ermee op het strand te rijden. Hadden er nou maar vragen over stamppot of klassieke muziek in gestaan…

    Om deze quiz echt goed te maken, zou er een “tegenlijst” in moeten zitten. “Heb je wel eens een cd van R Kelly/Lil’ Wayne gekocht”? “Word je boos om het woord ‘neger’?” “Eet je nooit (of bijna nooit) aardappels?” “Zou je een sportwagen of limousine kopen als je het kon betalen?” “Heb je een zus/dochter met een ongebruikelijke naam die op -a eindigt?”

    Tot slot: North Sea Jazz blank? Jazz is toch wel de ultieme zwarte muzieksoort; het is zo’n beetje wat klassieke muziek voor witte mensen is.

  2. Eh nee. Geen ’tegen’-lijst. Want het is niet okee om met een een stel intellectuele blanken een lachen-om-negers lijst maken. Ik kan prima om mezelf en mijn eigen blankheid lachen, maar wel met het bewustzijn dat ik ontzettend blank ben. Maar dat is iets heel anders dan een stereotiepenlijst over niet-blanken maken.

Geef een reactie