Nerdmuziekhumor is de beste muziekhumor

Mijn hemel. Dit… Is briljant. Muziekhumor voor filosofienerds. ‘Hegel, I Goethe, Goethe have ya, ‘cause I Nietzsche, Nietzsche, Nietzsche so bad.’

Van Jeremy Boor, die ook nog eens zo vriendelijk is om de akkoorden, tekst en mp3 zomaar openlijk beschikbaar te stellen via zijn website.

Doet me in zekere zin denken aan The Elements van Tom Lehrer, hoewel die de woordgrappen inruilt voor een CRAZY snelle tong.

(Nee, maar echt. Probeer maar eens te reproduceren. Ik kan ‘m bijna uit mijn hoofd, maar de grootste uitdaging is om de sweet spot te vinden waar je niet zo langzaam gaat dat je buiten adem bent voor het einde van de zin, maar ook weer niet zo snel dat je tong in een knoopje aan je voeten ligt voordat je klaar bent met het eerste couplet.)

Heb ik nog nerdmuziekhumor gemist? Iets zegt me dat ik minstens één trouwe lezer heb die mijn voorliefde deelt…

8 gedachten over “Nerdmuziekhumor is de beste muziekhumor

  1. Nu je voor de tweede keer met de “Element song” aankomt, zal deze trouwe lezer zijn plicht maar eens doen. :)

    Dit liedje is een cover van een Engels operettenummer, over een hoge officier die op school alles heeft geleerd behalve de dingen waar je in de oorlog wat aan hebt: I am the very model of a modern major-general. (Met al die verwijzingen naar de wetenschap een stukje nerdhumor op zich.)

    Zelf ben ik al een tijdje bezig met 118 karakterstukken voor piano, eentje voor elk element. Zodra ik a) er een naar mijn zin klaar heb, b) de beschikking heb over een ruimte met piano (ik heb zelf alleen een elektronische), c) de beschikking heb over een camera en d) ze zelf kan spelen, zal ik ze wel op YouTube zetten.

    Allicht ken je “Pi” van Kate Bush, waarin de songtekst bestaat uit deci… nou ja, dat hoef ik je niet te vertellen. En niet te vergeten: “Nerd” van Roel C. Verburg (hoe herkenbaar, die tekst!). En in mindere mate: het oeuvre van drs. P. Die heeft trouwens ooit een boekje “Wis- en natuurlyriek” uitgebracht: geen liedjes, wel heel nerdy.

    Er is nog veel meer nerdy muziek natuurlijk, maar die is niet humoristisch. Je hebt me lang geleden eens uitgenodigd om voor het N3rddispuut een lezing te houden over wiskunde in de muziek, maar dat is er nooit van gekomen. Jammer, stof genoeg…

Geef een reactie