Recept van de Dag: spruitjes met slagroom

Vroeger, als we mijn moeder vroegen wat we gingen eten en als zij dan geen zin had om antwoord te geven (of wist dat het een onpopulair antwoord zou zijn, of nog geen idee had), zei ze altijd: “Spruitjes met slagroom.” Omdat dat zo ongeveer het raarste, vieste eten was wat we konden bedenken. De slagroom werd daarbij natuurlijk bedoeld als geklopte slagroom met suiker, van het soort dat je op een taart doet of op een plakje cake alvorens het te versieren met hagelslag en smarties.

Spruitjes met slagroom

Het resultaat: spruitjes met slagroom!

Toen ik gisteravond in de supermarkt stond en werkelijk geen enkele inspiratie had om iets te bedenken, dacht ik weer aan spruitjes met slagroom. En ik besloot dat ik eindelijk wel eens wilde weten of spruitjes met slagroom ook lekker konden zijn.

Spruitjes met slagroom
(± 3 personen)

  • 500 g spruitjes
  • 100 ml slagroom
  • 200 g hamreepjes
  • 100 g oude kaas
  • 3 eieren

Maak de spruitjes schoon en snijd ze doormidden. Kook ze in water met wat zout in een minuut of 6 halfgaar. Verwarm ondertussen de oven voor op 200º. Klop met een vork de eieren en de slagroom door elkaar en roer er een snuf zout, wat versgemalen peper en de helft van de kaas doorheen.

Verdeel de halfgare spruitjes en de hamreepjes in een ingevette vlaaivorm en giet het slagroomsausje er overheen. Bestrooi met de resterende kaas en bak in ± 30 minuten gaar. Serveer met gebakken aardappeltjes of aardappelpuree.

Ja. Dat kan dus. Spruitjes met slagroom. Lekker.

Geef een reactie