Tip van de Dag: suiker

Interessant leesvoer: is suiker giftig? Dat klinkt wel heel extreem, maar bedenk wel dat we halverwege de vorige eeuw ook nog dachten dat roken niet ongezond was. Stel je voor: over tien, twintig, vijftig jaar kunnen we vol verwondering aan de jongere generatie vertellen over de gruwelen van vroeger: niet alleen mocht de leraar vroeger nog roken in de klas, maar alle kinderen kregen ook nog eens Fristi en Liga’s in de pauze. Brrrrr.

2 gedachten over “Tip van de Dag: suiker

  1. Leuk dat je dit ook tegen bent gekomen!

    Ik denk dat het meer dan interessant is, ik denk dat er een hele goede kans is dat hij (Gary Taubes, Robert Lustig in iets mindere mate) gewoon gelijk heeft. Hij geeft in ieder geval een aantal knoeperds van denkfouten aan in hoe wij over eten denken. En inderdaad, de kans dat we over 20 jaar met verwondering kijken naar hoe we ooit zo stom hebben kunnen zijn, is zeer aanwezig.

Geef een reactie