Typen op een banaan met MaKey MaKey

Waarom zou je niet kunnen typen op een banaan? Of je kat gebruiken als afstandsbediening? Of Dance Dance Revolution spelen met vier bakken water? Pacman spelen met GETEKENDE CONTROLS?!

Ja, hoor ik je denken, omdat dat niet bestaat, nogal wiedes.

Fout!

Met MaKey MaKey kan dat dus wél. Dit zijn een paar gave ideeën die deze mannen hebben:

In het kort: met alle objecten die ook maar een klein beetje elektriciteit geleiden kun je zoiets maken. Clip er een clipje op dat je verbindt met een supersimpel control panel, klaar! Je hoeft niet eens te kunnen programmeren. Maar als je dat wel wilt, en een ambitieuzer plan hebt, geen probleem, dan kun je je MaKey MaKey zelfs gebruiken als Arduino:

You can start using your MaKey MaKey board in “Arduino mode” at any time. This would allow you to spin motors, turn on LEDs, or anything else that an Arduino can do. If you want to learn to use Arduino or other electronics, but want to start without any programming or breadboarding, MaKey MaKey is a good starting point. There’s no need to understand Arduino in order to use MaKey MaKey.

Gaaaaaaf. De Kickstarter-campagne is al afgelopen (en met succes: ze hebben 22x hun doelbedrag opgehaald), maar dit apparaatje gaat zeker op mijn verlanglijst. In september komt ‘ie uit. Ik ben benieuwd!

4 gedachten over “Typen op een banaan met MaKey MaKey

  1. Pingback: De leukste Kickstarter-projecten | Lady Geek

  2. Pingback: Een Oscar voor Kickstarter | Lady Geek

Geef een reactie