Nintendo-Monopoly

Nintendo-games zijn vrij retro, maar 40 jaar eerder dan de eerste Nintendo-computergames (1974) werd het eerste Monopoly-bordspel al gemaakt (1934). Als retro-game-liefhebber moet je het dus wel een beetje warm krijgen van de het Nintendo-Monopolyspel. Awesome.

Als bonus nog een weetje van de dag: Nintendo bestaat al vanaf 1889 en maakte eerst kaartspellen. Het bedrijf heeft in de jaren ’60 nog uitstapjes gemaakt als taxibedrijf, uitbater van een sekshotel, tv-zender en voedselproducent voordat het begon aan computerspellen. Bijna net zo’n bizarre collectie als de beroepen van Drs. P (zanger, econoom, legerarts) en André Hazes (fabrieksarbeider, lichtmatroos, boekbinder, bloemenbesteller, fietsenmaker, schoorsteenveger, slagersknecht, bouwvakker, grondwerker, sloper, diskjockey, marktkoopman, kelner).

2 gedachten over “Nintendo-Monopoly

Geef een reactie