Nintendo-spulletjes: spaar ze allemaal!

Koninginnenacht, de vrijmarkt in Utrecht. Tussen de luide muziek, loempiaverkopers, kleedjes met de inhoud van zolders, blokfluitspelende kinderen en dronken mensen met oranje pruiken staan er op sommige plekken kraampjes met allerlei Nintendo-parafernalia. Spelcomputers, verschillende soorten game-cartridges, losse controllers.

(Dat was overigens midden in het spelletje “waardeloze dingen zoeken” dat we speelden: elke volgende speler – we waren met z’n vieren – moest iets op de vrijmarkt vinden dat waardelozer was dan het vorige. Winnende objecten waren o.a. een videoband van Knofje, een losse afstandsbediening zonder batterijen, een houten spatel die op straat lag, een enkele (lelijke) laars en een gebruikte plastic vork.)

Maar Nintendo-spulletjes zijn eigenlijk nooit waardeloos. En er zijn zoveel verschillende! Welke ook alweer zie je in dit toffe filmpje.

Geef een reactie