2013-Eindejaarsbingo

De tweede helft van december is aangebroken, en daarmee ook weer alle voorspelbare gebeurtenissen van dien! Oliebollenmisselijkheid, de traditionele Nederlandse decembersport “vuurwerk-naar-fietsers-werpen” en natuurlijk de goeie ouwe fondue of gourmet. Zelf kijk ik nu al uit naar de sneeuw die vooral voor en/of na kerst voor grote chaos op het spoor zal zorgen, maar tijdens de kerstdagen zelf zal schitteren door afwezigheid.

Een kleine greep uit bingokaart 6 van dit jaar.

Een kleine greep uit bingokaart 6 van dit jaar.

Hoe dan ook, tijd voor 2013-eindejaarsbingo! Download hier de bingokaarten, kies één of twee kaarten om mee te spelen, en Twitter en Facebook er een partij op los (al dan niet met kerstboomfoto), onder de hashtag #2013bingo. Op 1 januari bepalen we de winnaar!

5 gedachten over “2013-Eindejaarsbingo

  1. Eén goede raad: vier geen kerst, al is de druk vanuit je familie nog zo groot. Ik doe het al twee jaar niet meer (dan reken ik dit jaar niet mee), omdat ik walg van de kitsch, de hypocrisie, de verplichte gezelligheid en niet in het minste de overvloedige obesitasmaaltijden waar je een half continent mee voedt. Kerst draait om de geboorte van Jezus; een modern mens gelooft niet in Jezus en dan blijft er een gruwelijk opgepompte leegte over. En zelf al ben je gelovig (misschien heb je christenen onder je kennissen, die dit blog ook lezen; geen idee eigenlijk), dan nog kun je je beperken tot alleen de kerk en misschien, vooruit, omdat het kerst is, een kerststalletje met één symbolische ster erboven.

    Nieuwjaar is ook nergens voor nodig. De Aarde heeft, vanaf een volkomen willekeurig punt, haar denkbeeldige baan rondom haar gemeenschappelijk zwaartepunt met de zon afgelegd, nou en? Ik ken jou als een rationeel persoon (soms zelfs uitgesproken rationeel), dus deze redenering moet je toch aanspreken?

    Of misschien vind jij één van deze feesten wél leuk, en vier je ze daarom toch. Maar uit deze post maak ik toch een zeker verzet op. In dat geval: trek je conclusies! (Niet alleen jij, maar iedereen!)

Geef een reactie