Pizza tricolore met avocado

Het leven kan zo simpel zijn. Pizza + lekkere dingen = lekkere pizza.

IMG_4020

Ingrediënten voor twee personen:

  • 2 ‘kant-en-klare’ pizzabodems (met tomatensaus)
  • 1 bakje ricotta
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • paar handjes verse spinazie
  • 1 rode ui
  • 1 avocado
  • 1,5 bolletje buffelmozzarella
  • peper, zout

Bak de pizzabodems-met-saus volgens de instructies op de verpakking.

In de tussentijd: blender de ricotta met de knoflook, olijfolie en peper en zout tot een lekker sausje, snipper de rode ui, snijd de spinazie klein en snijd de avocado en mozzarella in plakjes.

Als de pizzabodems klaar zijn, besmeer je ze met de ricottasaus en beleg je ze met de ui, spinazie, avocado en mozzarella. Leg ze dan nog even een minuut of twee in de oven om het beleg warm te maken en de mozzarella net een beetje zacht te laten worden. Klaar!

Optioneel: sprenkel een klein beetje citroensap over de pizza voor een extra zomerse smaak. Lekker met een fris zomerbiertje of een ijskoud glas prosecco.

Geef een reactie