The Google Glass ceiling?

Nou je het zegt: we hebben al best wel een tijdje niet van Google Glass gehoord. John C. Dvorak denkt dat het ligt aan privacy-zorgen:

I’ve wondered if there would ever be a time where Google Glass and other “smart glasses” are going to be generally acceptable to the public-at-large. With security cameras everywhere combined with unapologetic government surveillance of law-abiding citizens, adding Glass is just too much. They turned out to be a straw the broke the back of the privacy camel’s back.

Google Glass is in theorie echt een gaaf concept, maar ik ben het met Dvorak eens dat het niet zo gauw breed geaccepteerd zou worden – in ieder geval op dit moment. De maatschappij is er niet op berekend dat iedereen elkaar op elk moment ongemerkt kan filmen en fotograferen, en menselijke verhoudingen zouden ingrijpend veranderen op het moment dat dat wel zo was. Maar misschien heb ik het mis… Wat denk jij?

Rest in Peace, Google Glass: 2012-2014 (PC Mag, 8 oktober 2014)

Geef een reactie