LEGO, vol met goede ideeën

Een paar maanden geleden werd LEGO Academics aangekondigd: een LEGO-set met vrouwelijke (!) wetenschappers, bedacht door een Nederlandse geochemicus. De set, bestaande uit o.a. een astronoom, een paleontoloog en een scheikundige, was binnen een dag uitverkocht.

I think that is why the Lego Research Institute set (and, yes, the @LegoAcademics) are to appealing to those of us in research and education: we can imagine them changing how children think. We can picture little boys accepting and embracing the vision of a female scientist and we can picture little girls inspired to dream about the stars.

Vandaag ging ik eens wat verder kijken op LEGO Ideas, een soort Kickstarter voor LEGO-dozen. Zo simpel: als supporter klik je gewoon op een knop om je steun te betuigen aan een van de projecten die door gebruikers zijn gesubmit. Misschien is het toeval, maar er staan wel erg veel nerdy projecten op, uit totaal verschillende hoeken van het nerd-spectrum: Rivendell, WALL-Ethe International Space Station, Dr. WhoMonkey Island, de ‘I’m your father’-scène uit Star Wars, Apollo 11, Plants vs. ZombiesMinas TirithHogwarts, Sherlock, Zelda, een Tyrannosaurus Rex… En dat is slechts een kleine greep uit het aanbod.

Meedoen? Dat kan gewoon! Wat zou jij nog wel eens als LEGO-doos willen zien?

5 gedachten over “LEGO, vol met goede ideeën

  1. Pingback: De nieuwe LEGO Ideas zijn supernerdy | Lady Geek

Geef een reactie