Een nerdy stukje geschiedenis in Londen

In Londen is het goed toeven voor de nerd: niet alleen vertoont het Science Museum gave films over robots, soms loop je zomaar tegen een stukje nerdy geschiedenis aan. Op onze laatste avond in Londen besloten we een pub te zoeken in de buurt van een willekeurig gekozen metrostation langs de Bakerloo Line. De omgeving van het metrostation, Warwick Avenue, leek in eerste instantie wel erg een woonwijk, en een erg sjieke woonwijk zelfs. Geen pub in zicht. Maar wel deze plaquette:

Alan Turing plaque

We bleken zonder het door te hebben tegen het geboortehuis van Alan Turing aangelopen te zijn! Meer info vind je hier & hier.

Overigens vonden we dankzij de hulp van een vriendelijke jongeman toch nog een pub waar we konden eten en een biertje drinken. The Truscott Arms, stiekem best een sjieke bedoening, had erg goede fish & chips. Er bleek ook een pub quiz te zijn, waar we uiteraard aan hebben meegedaan. We verloren glorieus, maar dat wijt ik aan het gebrek aan nerdy vragen…

Geef een reactie