18 Facebookpagina’s om te volgen als Lady en/of Geek

Wie of wat volg je op Facebook als nerd en/of dame? 18 speciaal uitgezochte tips van uw Lady Geek.

SheHeroes

SheHeroesSheHeroes is een organisatie die probeert meer meiden in bèta-opleidingen en -vakken te krijgen. (Spoiler: er staan nog een paar van dat soort organisaties in deze lijst.) Ik volg die branche redelijk goed, maar ik leer toch regelmatig dingen van SheHeroes, zoals dit profiel van zwarte, vrouwelijke wiskundigen tijdens WOII en hoe je astronaut kan worden.

African Robotics Network

African Robotics NetworkVrij gênant hoor, maar toen ik laatst een wereldkaartje aan het maken was van robotica-onderzoek en -ontwikkeling, kwam ik erachter dat ik werkelijk niets in Afrika had staan. Onzin natuurlijk, want ook daar gebeuren dingen, bijvoorbeeld tablets op Afrikaanse scholen en robotica-onderwijs in Oeganda. Read and learn.

Science Museum

Science MuseumAls je Lady Geek al even volgt, weet je dat ik fan ben van het Science Museum in Londen. Ze verkopen allerlei robots, kondigen tentoonstellingen aan, zoeken vrijwilligers (oh man als ik in Londen woonde!), en ze posten ook nog interessante weetjes als ‘lunchtime reading’.

Collectif Clothing

Collectif ClothingDrie woorden: Zo. Freaking. Stylish.

Succubus

Succubus

Behoeft eveneens geen uitleg.

 

Apollo Lunar Surface Journal

Apollo Lunar Surface Journal

Erg gaaf, rechtstreeks uit de NASA-archieven: plaatjes en filmpjes (met bijbehorende verhalen) van de maanlanding.

Project Apollo Archive

Project Apollo ArchiveNog meer beeldmateriaal van de maanmissie, maar dan van andere dingen dan alleen de maan zelf: de controlekamer (oh, wat ziet dit er toch heerlijk sixties uit), controlepanelen en de lancering bijvoorbeeld.

De Kennis Van Nu

De Kennis Van Nu

Dit is gewoon een heel gaaf programma, en het is leuk om te volgen waar de volgende aflevering over gaat, en ook allerlei andere links naar interessante artikelen over dingen als neuromarketing, raketlanceringen en de klimaattop.

Fake Science

Fake Science“The buck is extremely aggressive when mating, as is the squirrel that rides its antlers into battle” en nog meer neppe wetenschappelijke weetjes om te lachen.

Felicia Day

Felicia DayJe kent Felicia misschien als acteur in het laatste seizoen van Buffy the Vampire Slayer en als Penny in Dr. Horrible’s Sing-Along Blog, maar eigenlijk is ze vooral een nerd. Ze post soms vrij hilarische dingen over games, en eerder deze maand kwam er iets langs over een boek dat Dracula vs. Hitler heet, wat sowieso geniaal klinkt.

United Nude

United NudeNot for the faint of heart.

Oorlogsbrieven

OorlogsbrievenNiet helemaal objectief misschien, maar ik kan het toch niet laten om de Facebookpagina van mijn boek even te promoten. Met o.a. boekbelevenissen, the making ofachtergrondverhalen en interessante links. De datum van de boekpresentatie in januari volgt héél binnenkort.

I fucking love science

I fucking love scienceWeetjes, interviews met interessante mensen en geniale cadeau-ideeën.

 

Facebook Data Science

Facebook Data ScienceOf het tof is dat Facebook je data voor van alles gebruikt is even de vraag, maar het resulteert wel in leuke weetjes.

Laci Green

Laci GreenLaci Green heeft een erg fijn YouTube-kanaal waar ze praat over dingen als borsten, condooms en “the beauty industry, feminism, and uhhh my face?

A Mighty Girl

A Mighty GirlEen Facebookpagina voor en over stoere meiden (en vrouwen), met allerlei onderwerpen van wetenschappelijk speelgoed tot een achtergrondverhaal over de vrouw die het onderzoeksveld Women’s History opzette, Rosa Parks en Bette Midler.

Girl Effect

Girl effectGaat over meisjes die het minder goed hebben dan jij en ik, over onderwerpen zoals vrouwenbesnijdenis, vluchtelingen en kinderhuwelijken.

Nerdnite Amsterdam

NerdniteOrganiseren zo eens in de twee maanden een avond voor en door nerds, met soms geniale namen als The Birds and the Beers. Ik heb nog geen gelegenheid gevonden om er eentje bij te wonen, maar ze staan wel hoog op mijn verlanglijst.

Geef een reactie