Als de kerstman een kerstvrouw was…

Wat als je aan kinderen zou vragen of de kerstman ook een kerstvrouw zou kunnen zijn? Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind dit pijnlijk. (OK, en stiekem ook wel schattig. En soms enigszins onverstaanbaar. Maar vooral pijnlijk.)

“No lady Santa!” “Yes lady Santa!”

Of laten we dan in ieder geval zeggen dat er nog aardig wat te winnen is. Denk er even over na: waar denk je dat deze kinderen die stereotyperingen vandaan hebben? Lijkt me toch niet dat ze daarmee geboren worden, dus het is belangrijk dat wij volwassenen – als ouders, docenten, familieleden en andere rolmodellen – onze verantwoordelijkheid nemen om uit te leggen (en voor te doen!) dat vrouwen net zoveel kunnen als mannen, en vice versa.

Laten we trouwens ook de discussie nog wat vernederlandsen, en alvast even vooruitlopen op het onvermijdelijke vervolg op de zwartepietendiscussie: wat vinden we eigenlijk van het idee van een Sinterklazien?

Geef een reactie