Voornamenbattle 2015: jongensnamen, de kwartfinales

De jongensnamen lopen in de planning natuurlijk altijd een dag achter op de meisjes, maar ook hier is het nu tijd voor de kwartfinales van de voornamenbattle 2015! Dit is hoe we er nu voor staan bij de jongens:

Met nog maar één poll per poule (poulepoll?) is het tijd om van acht namen naar vier te gaan. Over twee dagen is het tijd voor de halve finales bij de jongens… Succes met stemmen, moge de beste doorgaan naar de volgende ronde!

Poule A: bijzondere spelling

Hier is iets heel spannends aan de hand: Beyaz?t blijkt eigenlijk Beyazıt te heten, het vraagteken blijkt een encoding-fout te zijn in de lijst van de SVB. Dus ook al is deze naam in de vorige ronde met 67% van de stemmen doorgegaan, hij is nu opeens een stuk minder bijzonder. De polls en tussenstand zijn inmiddels bijgewerkt met deze nieuwe informatie. Ondertussen won Shashank de vorige ronde met een redelijk krappe 59%.


Poule B: achternamen en plaatsen in tijd en ruimte

Alpacino won de vorige ronde heel ruim van Clinton (zou dat in het echt ook gebeuren in een verkiezing?), met 89%. Cartagena won met een kleinere overwinning, 65%.


Poule C: merknamen, Engelse woorden en muziek

Cash haalde nipt (52%) de overwinning op Dior – spannend, want nog tot gisterochtend stond de stand exact gelijk. De overwinning van Viola in de vorige ronde was ruim: 81%.


Poule D: diverse zelfstandige naamwoorden

De grootste overwinning van ronde 2 was Dubbele (95%). Verrassend genoeg (ha!) won Surprise ook ronde 2 weer, met 59%.


Eén gedachte over “Voornamenbattle 2015: jongensnamen, de kwartfinales

  1. Pingback: Voornamenbattle 2015: jongensnamen, de halve finales | Lady Geek

Geef een reactie