Feministische tips voor 2017

Feminisme is soms lastig. Niet iedereen is het eens over wat het is, laat staan hoe je er voor kan vechten.

For some, the word “feminism” raises a slow-burning passion inside that inspires them to ignite and stand up for what is right. For others, the word feminism can be a bit confusing. Boiled down, though, the concept is actually pretty easy to digest. Being a feminist simply means standing up for what is right. It’s making equal what is not equal. It’s giving women the same exact opportunities as men. And if you are someone who identifies as a woman, that means fighting for the opportunity for equality politically, economically, and socially.

Bustle heeft een mooi artikel met 17 concrete tips voor vrouwen die hun 2017 ietsjes feministischer willen maken. Kleine dingen, zoals je niet dommer voordoen dan je bent (#4), van je lichaam houden (#11) en alleen sorry zeggen als je het echt meent (#16). Fijne tips, die ik wil proberen zo nu en dan nog eens te herlezen om ze te onthouden. Doe je mee?

17 Feminist Resolutions To Make In 2017 That Will Help You Find Your Inner Gloria Steinem (Bustle, 16 december 2016)

2 gedachten over “Feministische tips voor 2017

  1. Je niet dommer voordoen dan je bent? Dat is gewoon eigenwaarde. Dat hoort niet feministisch te zijn… Ik kan niet voor alle mannen spreken, maar ik vind domme vrouwen niet aantrekkelijker en ook niet sympathieker dan slimme. Integendeel. Van vrouwen onderling kan ik het me al helemaal niet voorstellen…

Geef een reactie