Gelukkig 12017!

Gelukkig nieuwjaar! En nee, dat is geen typfout in de titel: dit filmpje legt uit waarom we eigenlijk 10.000 jaar bij onze jaartelling zouden moeten optellen en wat dat in onze manier van denken zou veranderen.

 

2 gedachten over “Gelukkig 12017!

 1. Bij een nieuwe jaartelling hoort ook het antwoord op de ultieme vraag over het Leven, het Universum en Alles en hoe daar zin aan te geven. Uitgaand van het getal 42, is de zin van het Leven, het Universum en Alles van het beginpunt te berekenen met de som 42/nul = flauwekul. De zin van het Leven, het Universum en Alles van het eindpunt kunnen we vervolgens berekenen met de som 42/n0l = oneindig veel lol. Daartussenin kan iedereen dan voor zichzelf de zin van zijn of haar eigen leven berekenen, zoals bijvoorbeeld 42/Nieske = vlijtig Lieske.

  • Ter illustratie geef ik van bovenstaande theorie nog even drie praktijkvoorbeelden.

   Vraag 1: Waarom strooit een man zout in zijn broek?
   Antwoord: Voor de flauwekul.
   Vraag 2: Maar waarom strooit hij er dan ook nog peper bij?
   Antwoord: Gewoon, voor de grap.

   En als je dan eenmaal weet waar Abraham de mosterd haalt, luidt de voordehandliggende…
   Vraag 3: En waarom smeert hij dan mosterd tussen zijn billen?
   Antwoord: Als hij dan zijn onderbroek weer optrekt, dan heeft hij zijn sporen verdiend.

   Gelukkig 12017!

Geef een reactie