Ik heb jullie gister al even uitgelegd hoe de voornamenbattle werkt: elke dag spelen we een ronde, waarbij de namen die nog in de running zijn één tegen één met elkaar strijden. De helft valt dus af, en morgen gaan we weer verder! Meteen stemmen dus. Voor het gemak zijn de namen in vier poules verdeeld, maar dat lees je hieronder allemaal. Op elke poll mag je één keer stemmen. Without further ado: de meisjesnamen, ronde 1.
Poule A: moeilijke spelling
Deze poule is een klassieker: elk jaar zijn er wel weer ingewikkeld gespelde namen. Wedstrijd 1 heeft een licht religieus thema, wedstrijd 2 eindigt op de letter y, wedstrijd 3 doet dingen met verbindingsstreepjes en wedstrijd 4 streepjes én apostrofs. Stemmen maar – en vergeet niet door te scrollen naar de andere drie poules.
Poule B: tv, uitroepen en andere curiosa
In wedstrijd 1 zien we twee namen die eigenlijk hetzelfde betekenen, in wedstrijd 2 enigszins herkenbare namen die door een verbindingsstreepje op een hoger niveau zijn beland, wedstrijd 3 gaat tussen twee uitroepen en wedstrijd 4 heeft de ingewikkelde namen zónder verbindingsstreepjes.
Poule C: Natuur, eten, drinken en merknamen
In poule C zien we vooral woorden die in Nederland voor herkenning zorgen. Wedstrijd 1 heeft een enigszins natuurlijk thema, in wedstrijd 2 zien we twee geografische termen, wedstrijd 3 gaat tussen twee smaken die het ook samen erg goed zouden doen en wedstrijd 4 vertegenwoordigt de categorie ‘merknamen’.
Poule D: Achternamen, stoere namen en Engelse woorden
Poule D is gesplitst in twee thema’s: wedstrijd 1 gaat tussen de tekenaar van Nijntje en de chief engineer van Starship Enterprise, wedstrijd 2 zijn wat jongensachtig aandoende namen. De tweede helft van de poule is gevuld met Engelse woorden, waarbij wedstrijd 3 om kleuren gaat en wedstrijd 4 om weersomstandigheden.
Hop, stemmen dus – en morgen door met de jongensnamen!
Allemaal leuk en aardig, maar Khaleesi betekent natuurlijk niet hetzelfde als Daenerys. Dat zou hetzelfde zijn als zeggen dat Willem-Alexander hetzelfde betekent als koning…
Oeps, helemaal waar natuurlijk. Dat deze twee woorden op dit moment dezelfde Bedeutung hebben, betekent uiteraard niet dat de Sinn ook overeenkomt. Scherp.
Pingback: Voornamenbattle 2015: jongensnamen, ronde 1 | Lady Geek