Voornamenbattle 2015: meisjesnamen, ronde 1

Ik heb jullie gister al even uitgelegd hoe de voornamenbattle werkt: elke dag spelen we een ronde, waarbij de namen die nog in de running zijn één tegen één met elkaar strijden. De helft valt dus af, en morgen gaan we weer verder! Meteen stemmen dus. Voor het gemak zijn de namen in vier poules verdeeld, maar dat lees je hieronder allemaal. Op elke poll mag je één keer stemmen. Without further ado: de meisjesnamen, ronde 1.

Poule A: moeilijke spelling

Deze poule is een klassieker: elk jaar zijn er wel weer ingewikkeld gespelde namen. Wedstrijd 1 heeft een licht religieus thema, wedstrijd 2 eindigt op de letter y, wedstrijd 3 doet dingen met verbindingsstreepjes en wedstrijd 4 streepjes én apostrofs. Stemmen maar – en vergeet niet door te scrollen naar de andere drie poules.Poule B: tv, uitroepen en andere curiosa

In wedstrijd 1 zien we twee namen die eigenlijk hetzelfde betekenen, in wedstrijd 2 enigszins herkenbare namen die door een verbindingsstreepje op een hoger niveau zijn beland, wedstrijd 3 gaat tussen twee uitroepen en wedstrijd 4 heeft de ingewikkelde namen zónder verbindingsstreepjes.Poule C: Natuur, eten, drinken en merknamen

In poule C zien we vooral woorden die in Nederland voor herkenning zorgen. Wedstrijd 1 heeft een enigszins natuurlijk thema, in wedstrijd 2 zien we twee geografische termen, wedstrijd 3 gaat tussen twee smaken die het ook samen erg goed zouden doen en wedstrijd 4 vertegenwoordigt de categorie ‘merknamen’.Poule D: Achternamen, stoere namen en Engelse woorden

Poule D is gesplitst in twee thema’s: wedstrijd 1 gaat tussen de tekenaar van Nijntje en de chief engineer van Starship Enterprise, wedstrijd 2 zijn wat jongensachtig aandoende namen. De tweede helft van de poule is gevuld met Engelse woorden, waarbij wedstrijd 3 om kleuren gaat en wedstrijd 4 om weersomstandigheden.Hop, stemmen dus – en morgen door met de jongensnamen!

3 gedachten over “Voornamenbattle 2015: meisjesnamen, ronde 1

  1. Allemaal leuk en aardig, maar Khaleesi betekent natuurlijk niet hetzelfde als Daenerys. Dat zou hetzelfde zijn als zeggen dat Willem-Alexander hetzelfde betekent als koning…

  2. Pingback: Voornamenbattle 2015: jongensnamen, ronde 1 | Lady Geek

Geef een reactie