Voornamenbattle 2015: jongensnamen, ronde 1

Zoals jullie weten, vechten de opmerkelijkste voornamen van 2015 het tegen elkaar uit in een voornamenbattle. Nog even kort de regels: elke dag spelen we een ronde, waarbij de namen die nog in de running zijn één tegen één met elkaar strijden. Je stemt per paar op de voornaam die jij het opmerkelijkst vindt. De helft valt dus af. Gister was de eerste ronde meisjesnamen aan de beurt (je hebt toch al wel gestemd?). Vandaag dus de jongensnamen, ronde 1.

Poule A: bijzondere spelling

In wedstrijd 1 strijden twee bijzonder gespelde namen tegen elkaar, in wedstrijd 2 zijn dat twee letterkundige specialiteiten, in wedstrijd 3 zie je het thema hemel & hel en wedstrijd 4 bevat twee eigen uitvindingen op basis van bestaande woorden of namen.

Poule B: achternamen en plaatsen in tijd en ruimte

In wedstrijd 1 strijden twee politici tegen elkaar, wedstrijd 2 gaat tussen twee beroemdheden uit de kunsten, in wedstrijd 3 gaat de strijd tussen een Amsterdamse wijk en een stad in Spanje en in wedstrijd 4 zie je een ster strijden tegen een maand, óf een mythologische figuur tegen een Romeinse keizer (naar keuze).

Poule C: merknamen, Engelse woorden en muziek

Wedstrijd 1 heeft het thema merknamen, wedstrijd 2 Engelse woorden, wedstrijd 3 gaat tussen twee Engelstalige weersomstandigheden en in wedstrijd 4 zie je namen met een basis in de muziek de strijd met elkaar opnemen.

Poule D: diverse zelfstandige naamwoorden

Wedstrijd 1 gaat tussen flora en fauna (die toevallig ook nog eens rijmen, de namen in wedstrijd 2 zouden allebei op drankjes van toepassing kunnen zijn, wedstrijd 3 heeft het thema royalty en wedstrijd 4 is de buitencategorie met weer twee bijzondere Engelstalige woorden.
Veel stemplezier – en morgen is ronde 2 van de meisjesnamen aan de beurt!

Eén gedachte over “Voornamenbattle 2015: jongensnamen, ronde 1

  1. Pingback: Voornamenbattle 2015: jongensnamen, ronde 2 | Lady Geek

Geef een reactie