De opmerkelijkste voornamen van 2015: the battle

Mensen! Dit jaar gaan we het anders doen.

Jullie weten dat ik al jaren bezig ben met de jaarlijkse voornamenverzameling. Blijft leuk, maar eigenlijk ben ik ook erg benieuwd wat júllie nou de opmerkelijkste voornaam vinden. Geen zorgen, ik ben wel voor jullie door 625 pagina’s namen heen gelopen om een voorselectie te doen van 32 meisjesnamen en 32 jongensnamen. En die namen gaan tegen elkaar strijden, in een Koelbloedige Krachtmeting Op Zoek Naar De Opmerkelijkste Voornaam Van 2015.

(Die zin hoorde je in je hoofd in zo’n trailer-stem, toch?)

De regels zijn als volgt: we spelen één ronde per dag, waarbij meisjes- en jongensnamen elkaar afwisselen. Een ronde houdt in dat je kunt stemmen op alle namen die nog in de running zijn. Omdat de namen één tegen één met elkaar strijden, valt aan het einde van de dag de helft af, net als bij de finale-rondes van het WK en EK. Na vijf rondes, dus over anderhalve week, hebben we de Bijzonderste Jongensnaam en de Bijzonderste Meisjesnaam over – en die strijden dan in de eindbattle tegen elkaar.

Het complete wedstrijdschema met de voorselectie van namen die in de running zijn zie je hieronder. Wil je de poster alvast uitprinten en ophangen, zodat je bij elke ronde de winnaars kunt bijhouden, net als bij het WK en EK? Dat kan: meisjesnamen (pdf) en jongensnamen (pdf). Morgen beginnen we met ronde 1! Abonneren, zodat je niets mist, kan via Facebook en Twitter.

Voornamen 2015, the battle: Meisjesnamen

Scroll naar beneden om alle deelnemende namen te zien!

 

Voornamen 2015, the battle: Jongensnamen

Scroll naar beneden om alle deelnemende namen te zien!

9 gedachten over “De opmerkelijkste voornamen van 2015: the battle

  1. Pingback: Voornamenbattle 2015: meisjesnamen, ronde 1 | Lady Geek

  2. Pingback: Voornamenbattle 2015: jongensnamen, ronde 1 | Lady Geek

  3. Pingback: Voornamenbattle 2015: meisjesnamen, ronde 2 | Lady Geek

  4. Pingback: Voornamenbattle 2015: jongensnamen, ronde 2 | Lady Geek

  5. Pingback: Voornamenbattle 2015: meisjesnamen, de kwartfinales | Lady Geek

  6. Pingback: Voornamenbattle 2015: jongensnamen, de kwartfinales | Lady Geek

  7. Pingback: Voornamenbattle 2015: jongensnamen, de halve finales | Lady Geek

  8. Pingback: Voornamenbattle 2015: jongensnamen, de finale! | Lady Geek

  9. Pingback: Masterpost voornamenlijsten | Lady Geek

Geef een reactie