Anti-tip van de dag: autocorrectiecode

Als ik autocorrectie probeer in te typen op mijn iPhone, corrigeert die het woord naar autocorrectiecode. Maar wat is een autocorrectiecode eigenlijk? De 77 Google-resultaten verwijzen grotendeels naar mensen die hetzelfde probleem hebben als ik: die vervelende autocorrect die zichzelf corrigeert. Dat de iPhone-autocorrect af en toe heel vervelend is, wisten we natuurlijk al lang. (Een collega van me postte laatst iets over wilde dildo’s toen ze eigenlijk dingo’s bedoelde.)

Maar wat vooral leuk is aan het woord ‘autocorrectiecode’, is dat het terugslaat op zichzelf: het is zelf een ge-autocorrect woord! Net als ‘kort’ (is zelf ook een kort woord), ‘woord’ (is zelf ook een woord), ‘vet‘, ‘wit‘, ‘afk.’, ‘spelfaut’… Je snapt het idee. Een zelfvervuller, heet dat. Is ‘zelfvervuller’ eigenlijk ook een zelfvervuller? Hoe meer ik daarover nadenk, hoe meer het voelt alsof mijn hoofd ontploft.

Geef een reactie