Rocken op het periodiek systeem

Ik heb een zwak voor mensen die wetenschapper én iets anders zijn. Bijvoorbeeld cabaretier/zanger/wiskundige Tom Lehrer, welbekend van De Leukste Manier Om Het Periodiek Systeem Uit Je Hoofd Te Leren:

Zie ook: muzikant/astrofysicus Brian May. Muzikant/wiskundige Art Garfunkel. Acteur Dolph Lundgren (beter bekend als He-Man) is gepromoveerd scheikundige. De zanger van Bad Religion, Greg Graffin, heeft een PhD in zoölogie. Dexter Holland, zanger van The Offspring, heeft zijn promotietraject in moleculaire biologie opzij gezet om achter de muziek aan te gaan.

Velvet Underground-gitarist Sterling Morrison heeft nog een mooier verhaal: gepromoveerd in middeleeuwse literatuur, maar hing zijn wetenschappelijke én muzikale carrière aan de wilgen om sleepbootkapitein te worden. True story.

Vraag van de dag: wie is jouw favoriete wetenschapper-slash-iets anders?

5 gedachten over “Rocken op het periodiek systeem

  1. Brian Cox, muzikant die natuurkundige werd en Mayim Bialik, van actrice naar wetenschapper en weer terug naar actrice.
    Telt Natalie Portman (die een gepubliceerd artikel in de psychologie op haar naam heeft) ook?

  2. Pingback: Mmmm, het periodiek systeem | Lady Geek

Geef een reactie