Waarom ACTA geen oplossing is voor internetpiraterij

Lees de rest van het verhaal op The Oatmeal.

En dit is dus waarom zoiets als ACTA, SOPA of PIPA geen oplossing is voor internetpiraterij. Als ik voor een losse bijdrage of advertenties series en films tot me kan nemen, direct als ze (in de VS) uitkomen, hoor je mij niet klagen! Ik doe echt mijn best. Voor muziek gaat het de goede kant op met Spotify en online kopen van mp3’s.

Nu tv en films nog. En als dat het einde van blockbusters en het begin van crowdfunding voor films betekent, prima. Hoewel dat helemaal niet een noodzakelijk gevolg hoeft te zijn: Hollywood wordt niet armer van al dat downloaden, meldt de NOS.

Natuurlijk moeten we ons niet voelen alsof we in ons recht staan als we ‘uit noodzaak’ downloaden. Je doet het gewoon maar via de tv, of anders wacht je een tijdje. Mensen buiten de VS hebben wat dat betreft gewoon pech. Maar moeten we die strikte regels volhouden of kunnen we er toch beter pragmatisch mee omgaan? (Hint: het laatste.)

2 gedachten over “Waarom ACTA geen oplossing is voor internetpiraterij

Geef een reactie