Blue Monday is onzin

Het is nog geen negen uur ’s ochtends en ik heb al diverse mensen gehoord over Blue Monday. Weet je waarom dat jammer is? Blue Monday is een mythe! I’ve said it before and I’ll say it again: Blue Monday bestaat niet. Wacht, laten we beginnen bij het begin.

Blue Monday is een vervelende dag, omdat het o.a. een maandag is, het waarschijnlijk slecht weer is, kerst alweer heel lang geleden, je hebt waarschijnlijk je nieuwjaarsvoornemens niet gehaald, enz. Voor de gehele formule, zie Wikipedia.

Maar! Wat blijkt nu: de formule is een klassiek voorbeeld van pseudowetenschap, de bedenker van de formule is niet eens een professor, en het hele gebeuren is jaren geleden bedacht als publiciteitsstunt. Nogmaals: Blue Monday bestaat niet. Dus pak die feesttoeter uit de kast: eigenlijk is het een supervrolijke dag vandaag! Zullen we deze dag voortaan Blij Monday noemen?

2 gedachten over “Blue Monday is onzin

  1. Hey Nieske! Met een verjaardag die eens in de zoveel jaar op “Blue Monday” valt is het fijn deze post te lezen – waar ik dan weer op kwam door een link naar je blog over “opmerkelijke voornamen”, waar jij en ik alles van weten. Groetjes Amaranta

Geef een reactie