Evoluerende waggelrobots

Er zijn mensen die niet in evolutie geloven omdat er zulke onwaarschijnlijk bijzondere dingen uit zijn gekomen. Kan ik ergens wel begrijpen. Zie bijv.: krab met haar, mol met inktvishoofd, varken met tentakelsvis met neus, kikker met neus, haai met neus, zeehond met neus en verder gewoon alles op de passend getitelde blog WTF, Evolution?

Daarom is het des te leuker als wetenschappers bewijzen dat er ook echt daadwerkelijk zulke rare dingen kunnen ontstaan in het evolutieproces. En dat die door puur toeval gewoon prima aan de wandel kunnen geraken. En dat alles puur en alleen op basis van kubussen met verschillende eigenschappen.

Als je je nog afvroeg waarom je met je armen zwaait tijdens het lopen: zie het schattige kubusje op 2:27 met zijn wapperende armpjes. Wat is jouw favoriete kubusrobot uit dit filmpje? En over onwaarschijnlijke evolutionaire sprongen gesproken: wat is je favoriete bizarre dier?

2 gedachten over “Evoluerende waggelrobots

Geef een reactie