Maak een time-lapse in je browser

Time-lapse filmpjes ken je inmiddels waarschijnlijk wel. Het is een soort stop-motion van foto’s, maar dan zonder zelf iets te manipuleren voor de camera. De natuurlijke gang van zaken (wolken, zonsondergang, sneeuwval) is in sneltreinvaart te zien in het resulterende filmpje. Gelukkig heeft Google Street View Hyperlapse de twee lastigste dingen van het proces geëlimineerd: het fotomateriaal wordt automatisch van Google Street View gehaald, en het aan elkaar knippen en plakken van het filmpje wordt ook voor je gedaan. En met niet onverdienstelijke resultaten, zoals je kunt zien in dit demofilmpje:

Zo mooi als in het demofilmpje is het niet geworden, maar na een paar pogingen om de juiste invalshoek te vinden (letterlijk en figuurlijk) heb ik ook een paar aardige Hyperlapses gemaakt. Mijn ouderlijk dorp blijkt goed Hyperlapse-baar te zijn (IJsselbruguiterwaarden), ik maakte er één van een zonsondergang in Iowa, ik vond een regenboog in Dartmoor en natuurlijk kon de Canadese gletsjer waar ik vorig jaar op wandelde niet ontbreken.

Toch ontbreken er nog een hoop mooie plekken. Google Street View heeft mijn twee favoriete eilenden, IJsland en Schiermonnikoog, nog niet bereikt. En helaas krijg ik Hyperlapse niet aan de praat op Spitsbergen, waar het toch ook goed toeven is qua Google Street View:


Grotere kaart weergeven

Knutsel mee! Heb jij mooie Hyperlapses gemaakt? Of ideeën waar ik vervolgens mee verder kan knutselen, mooie beelden die je bent tegengekomen in Google Street View bijvoorbeeld? Laat ze achter in de comments!

2 gedachten over “Maak een time-lapse in je browser

Geef een reactie