Lady Geek leest #1

Ik kom bijna dagelijks interessante artikelen tegen over ladygeek-verantwoorde onderwerpen die ik het liefst met mijn bloglezers wil delen. Helaas heb ik te weinig tijd om overal hele blogstukjes en commentaren over te schrijven en daarom bewaar ik ze voor later. De ervaring leert echter dat er in hoger tempo artikelen bij komen dan dat ik er uitgebreid over kan schrijven. Om te voorkomen dat die uitgebreide blogstukjes er pas komen als ik met pensioen ben, voortaan wekelijks op zondagochtend een lijstje met interessant leesvoer.

Broforce devs talk female heroes, 80s action appeal and cultural sensitivity to games (Polygon.com, juli 2013)

Je zou het niet verwachten van een clubje jongens die zichzelf bros noemen en een extreem gewelddadige game hebben gemaakt, maar deze gasten gaan eigenlijk best wel goed om met het precaire onderwerp ‘vrouwen in games’. ‘“We debated adding female characters a lot, and decided eventually that we didn’t want just a token female, because that would just be awkward and wasn’t really fair,” Greenwood said.’ Maar hoe hebben ze het dan wel opgelost? Gewoon als speelbare karakters die precies hetzelfde werken als de mannen. Zo simpel kan het zijn.

Star Trek: TNG mobileFor Baby Geeks: The Best Nerdy Mobiles (Apartment Therapy, mei 2013)

Nu diverse mensen in mijn omgeving kleine mensjes aan het maken zijn, is het leuk en handig om ook goede cadeaus voor nerds-in-wording te hebben. Leuk om te kopen en niet heel moeilijk om te maken: een mobile met nerdthema! ‘Whether you are an ardent supporter of House of Stark or have built your very own Tardis, you’ll find something here you’ll love.’

What is the political situation in the Mario universe? (Quora, april 2013)

Zeer serieus ingaan op hypothetische vragen, daar hou ik van. Deze flinke uiteenzetting over de politieke situatie van het Mario-universum vind ik dus geweldig, zeer grondig met referenties en alles. ‘The Mushroom Kingdom is currently ruled by Princess Peach [17], who is a member of the minority human population [18]. As the least numerous faction, humans in the Mushroom Kingdom are under constant threat from within and without. Internal threats include a significant terrorist faction led by Bowser [19], the leader of the Koopas; one of the most populous species in the Kingdom.’

LEGO Stephen Hawking (Eurobricks, oktober 2010)

En tot slot, voor het geval dat je je verveelt op deze zomerse zondag: instructies om je eigen Stephen Hawking te bouwen van LEGO.

Geef een reactie