Lady Geek leest #2

Ik kom bijna dagelijks interessante artikelen tegen over ladygeek-verantwoorde onderwerpen die ik het liefst met mijn bloglezers wil delen. Helaas heb ik te weinig tijd om overal hele blogstukjes en commentaren over te schrijven en daarom bewaar ik ze voor later. De ervaring leert echter dat er in hoger tempo artikelen bij komen dan dat ik er uitgebreid over kan schrijven. Om te voorkomen dat die uitgebreide blogstukjes er pas komen als ik met pensioen ben, voortaan wekelijks op zondagochtend een lijstje met interessant leesvoer.

Kickstarter bans project creators from giving away genetically-modified organisms (The Verge, juli 2013)

Kickstarter is leuk. Ik heb echt toffe projecten en producten gesteund en mede mogelijk gemaakt, zoals de handige en stoere CamCuff die ik deze week in de post kreeg. Maar deze week hebben ze als reactie op een supergaaf project met lichtgevende planten opeens genetisch gemodificeerde organismes in de ban gedaan. Je kunt van genetische modificatie vinden wat je wil, maar synthetische biologie is gewoon een heel wetenschapsveld en er is niets mis met lichtgevende planten. ‘It puts synthetic biology in the same category on Kickstarter as hate crimes and tobacco.’

Michelle Rodriguez Made Me Cry At Comic-Con (xoJane, juli 2013)

Afgelopen week was het weer tijd voor het jaarlijkse Comic-Con: de grootste beurs ter wereld voor alles wat met fantasy en science fiction te maken heeft. Op de drukste dag was er een vrouwenpanel in de grootste zaal, met vijf vrouwen die vertelden hoe het voor hen was om in die mannelijke wereld te werken. Helaas werden de (grotendeels mannelijke) toehoorders daar blijkbaar heel nerveus van. ‘Because five women, talking to us and each other for an hour about real issues they face as professionals, is “talking too much.” Because for a certain kind of man, a woman’s ideal response to sexism is always to “just ignore it.” Because nobody likes to feel uncomfortable in a space where they’ve been assured they can get away with just about anything.’

A Day Inside Comic-Con’s Hall H: Worshiping in the Ultimate Movie Church (Grantland, juli 2013)

En voor een beetje context: een man die vertelt over dezelfde gelegenheid, dezelfde gebeurtenis. ‘The target of this audience always shifts, but it is almost always young, and it is almost always female. Twilight makes a convenient scapegoat because it’s a franchise that’s not beloved by critics or the general populace, and it’s possessed of sexual politics that are just horrifying enough to provide a shred of cover to anyone who wants to assault it primarily on the grounds that it’s aimed at a woman’s inner 14-year-old girl instead of a man’s inner 14-year-old boy.’

How many people are in space right now?

How Many People Are In Space Right Now?

En tot slot: howmanypeopleareinspacerightnow.com, een site die precies doet wat ‘ie belooft. Scroll op de site naar beneden om te zien wie de huidige ruimtebewoners zijn en hoe lang ze er al zitten.

Geef een reactie