Lady Geek leest #4

Ik kom bijna dagelijks interessante artikelen tegen over ladygeek-verantwoorde onderwerpen die ik het liefst met mijn bloglezers wil delen. Helaas heb ik te weinig tijd om overal hele blogstukjes en commentaren over te schrijven en daarom bewaar ik ze voor later. De ervaring leert echter dat er in hoger tempo artikelen bij komen dan dat ik er uitgebreid over kan schrijven. Om te voorkomen dat die uitgebreide blogstukjes er pas komen als ik met pensioen ben, voortaan wekelijks op zondagochtend een lijstje met interessant leesvoer.

Are computer games being taken over by women? (The Telegraph, juni 2013)

Zoals altijd als bij een vragende krantenkop luidt het antwoord ‘ja’. Er zijn inmiddels evenveel vrouwelijke als mannelijke gamers. Dat lijkt alleen nog niet helemaal tot iedereen doorgedrongen. ‘But the influx of female players has not been without a backlash. Women who talk about loving games should expect the question: but are you a real gamer?’

The Bletchley Circle

Ik schreef al eerder over Bomb Girls, de geniale tv-serie over dames in een Canadese bommenfabriek in de jaren 40. Als je nog niet uitgekeken bent: The Bletchley Circle is een Britse serie over vier dames die in de Tweede Wereldoorlog als codebrekers werkten in Bletchley Park. Na de oorlog, begin jaren 50, zetten ze hun codebreek-talenten in om een moordenaar op te speuren.

Top 10 Weird APIs (MuleSoft Blog, januari 2013)

Als je nog eens wat wil knutselen met een API maar je weet nog niet welke, dan kun je deze mooie lijst raadplegen voor ideeën. Met o.a. The Internet Chuck Norris Database, niet één maar zelfs twee My Little Pony API’s, een piratentaal-vertaler en een URL lengthener (want waarom zouden URLs nou alleen maar korter moeten?). Je weet maar nooit wanneer je ze nodig hebt.

Hovering Plane (YouTube, maart 2011)

Leuk trucje om uit te proberen in de verveling van de zomervakantie: een papieren vliegtuigje in de lucht stil laten hangen.

Geef een reactie