Lady Geek leest #5

The Worst Job in the Digital World (Slashdot, maart 2012)

Mijn ene werkdag bij de McDrive in Maarssen is in vergelijking met het werk van deze man een ritje op een roze eenhoorn in een wereld van regenbogen. ‘Last year Amine Derkaoui, a 21-year-old Moroccan man, spent a few weeks training to screen illicit Facebook content through an outsourcing firm, for which he was paid $1 an hour. ‘It must be the worst salary paid by Facebook,’ says Derkaoui. ‘And the job itself was very upsetting – no one likes to see a human cut into pieces every day.’ Other moderators, mainly young, well-educated people working in Asia, Africa and Central America, have similar stories. ‘Paedophilia, necrophilia, beheadings, suicides, etc,’ says one. ‘I left [because] I value my sanity.”

How to talk to little girls (Latina Fatale, juli 2011)

De harde waarheid: we trainen vrouwen zo ongeveer vanaf hun geboorte dat hun uiterlijk belangrijker is dan hun prestaties. ‘Fifteen to eighteen percent of girls under twelve now wear mascara, eyeliner and lipstick regularly; eating disorders are up and self-esteem is down; and twenty-five percent of young American women would rather win America’s next top model than the Nobel Peace Prize. Even bright, successful college women say they’d rather be hot than smart.’ Gelukkig is er een heel makkelijke manier waarop jij ook je steentje bij kan dragen aan de oplossing van dit probleem.

Why Nikola Tesla was the greatest geek who ever lived (The Oatmeal, januari 2013)

Nikola Tesla

Korte samenvatting: Nikola Tesla is awesome en heeft alle dingen uitgevonden en er veel te weinig credit voor gekregen.

What Will We Miss? (VSauce, juli 2013)

Ervan uitgaande dat de gemiddelde leeftijdsverwachting de komende jaren niet opeens opzwelt in een exponentiële onsterfelijkheidsexplosie, gaan we sowieso een hoop dingen missen die na deze eeuw gaan gebeuren. Enkele voorbeelden: een stralingsvrije Tsjernobylzone en een botsing met een ander sterrenstelsel. Meer voorbeelden in dit filmpje:

Geef een reactie