Ode aan de nerd

Drie uur lang nerd-tv met Ionica Smeets! Nog tot 27 augustus om 23.58 te kijken op VPRO.nl. Met o.a. nerds, grappen, liefde, YouTube-filmpjes en boeken.

Ionica Smeets bij Zomergasten

Het toffe is dat ik me meerdere malen tijdens het kijken realiseerde dat als ik zelf zomergast zou zijn, mijn aflevering er ongeveer hetzelfde uit zou zien. Iets met taalhumor, iets met wetenschap, iets over computers, iets over vrouwen in de wetenschap, iets over de liefde. Met natuurlijk net andere fragmenten: Turing in plaats van Feynman, Stephen Colbert over internetvrijheid in plaats van Penn & Teller over getallen, muziek in plaats van kleinkunst. Maar een ode aan de nerd, ja, dat zou het bij mij ook zijn.

2 gedachten over “Ode aan de nerd

  1. Een uitzending naar mijn hart; de eerste van dit seizoen die ik ook helemaal geboeid heb uitgekeken. Als mijn wiskundeleraren ook maar een beetje
    Ionica in zich gehad hadden, dan was er waarschijnlijk ook gewoon veel meer blijven hangen. :) Mijn Zomergasten zou trouwens ook een behoorlijke ode aan de nerd worden.

    Wel jammer trouwens dat ze het onderscheid maakte tussen ‘de wetenschap’ en de alfa’s. Alsof er geen alfawetenschappen zijn.

Geef een reactie