De telefoon als mode-accessoire

“You try to get [teenagers] talking about what’s the next look, what they’re excited about purchasing in apparel, and the conversation always circles back to the iPhone 6,” he said. “You get them talking about crop tops, you get a nice little debate about high-waist going, but the conversation keeps shifting back.”

Plugged-In Over Preppy: Teenagers Favor Tech Over Clothes (The New York Times, 27 augustus 2014)

Printplaat-telefoonhoesInteressant: de smartphone is anno nu zo verweven in het leven van de tiener dat hij zelfs belangrijker is dan kleding. Ik kreeg een mobiele telefoon toen ik ging studeren, een gele Pocketline Swing. Ik heb me geen moment afgevraagd of het een hip ding was, maar veel keus was er niet in 1999. Dat begon pas een paar jaar later, met de frontjes voor mijn ouwe trouwe Nokia 3310. Ik hield van felgekleurde doorzichtige frontjes en ik combineerde het liefst twee verschillende kleuren voor de voor- en achterkant. En de hipheid van mobiele telefoons is sindsdien dus alleen maar meer geworden.

En nu? Het is niet zo dat ik verschillende telefoonhoesjes of -cases heb voor bij verschillende outfits, zoals bij mensen van half mijn leeftijd blijkbaar wel normaal is, maar ik hecht toch wel veel waarde aan iets tofs aan mijn telefoon. Mijn huidige, uiteraard geheel in nerd-stijl: een printplaat, ook rechts op de foto te zien.

2 gedachten over “De telefoon als mode-accessoire

  1. Mijn witte Samsung Galaxy s3 (ja, hopeloos ouderwetsch dus) heeft een knalroze hoesje dat past bij mijn knalroze Kobo-hoes (beide van de Hema), paarse portemonnee en lading roze herbruikbare tasjes. Die hele rage van verschillende hoesjes kan mij persoonlijk niet boeien. Vroagah had ik altijd doorzichtige hoesjes, tenminste toen mijn telefoon geen Nokia 6310 meer was, maar wel tien van die hangers met figuurtjes eraan. Overigens heb ik een paarse Lowe Alpine rugzak, roze waterfles en roze muntenbuidel, dus ik kán eigenlijk niet anders ;-)

Geef een reactie