Seks, drugs en rock ’n roll

Sinds deze maand ben ik radiocolumnist op 3voor12/Utrecht Radio. Elke eerste dinsdag van de maand kun je luisteren naar mijn overdenkingen op het gebied van muziek, techniek en wetenschap. Deze maand: seks, drugs en rock ’n roll, en waarom die drie dingen meer op elkaar lijken dan je op het eerste gezicht zou denken.

Deze aflevering van 3voor12/Utrecht Radio is via onderstaande radiospeler te luisteren. Het hele programma is interessant, maar als je direct naar mijn column wilt, spoel dan met gezwinde spoed naar 46:55.

Eén gedachte over “Seks, drugs en rock ’n roll

  1. Columniste bij 3 voor 12… Waarom pikt men om mij heen alle baantjes in die ik wil? :-P

    “Sex & drugs & rock ’n roll” is natuurlijk erg macho en alles. Erg borsthaar, leer, motoren, muziek op standje gehoorschade… Ik ga liever voor “Wein, Weib und Gesang”, de veel oudere variant, ook al houd ik helemaal niet van wijn. De spreuk heeft nog meer varianten: wie kent niet het in studentenkringen alomtegenwoordige “Bier en tieten?” En natuurlijk, in het kader van jouw gekoesterde emancipatie, heb ik geen bezwaar tegen varianten met “Wein, Mann und Gesang” of “Bier/wijn/Coebergh en piemels”.

    Hm, misschien toch maar goed dat jij die column hebt gekregen en ik niet. Als je ziet welke kant het op gaat… Maar goed, je snapt mijn punt: die drie dingen zijn inderdaad verwant en bovendien universeel, over de grenzen van genres, tijden en sociale klassen heen.

Geef een reactie