Lady Geek leest #7

Wil je koffie of thee? (Ionica Smeets op De Redactie, februari 2013)

‘Toen iemand de legendarische wiskundige Bertrand Russell vroeg of zijn pasgeboren kind een jongen of een meisje was, zou hij geantwoord hebben: ‘Ja, natuurlijk.’ Ik weet niet of dit verhaal waar is, maar het klinkt vrij aannemelijk.’ Ik had ooit zo’n huisgenoot. Vroeg ik heel onschuldig: ‘Wil je een mes of een lepel bij je spaghetti?’, was het enige antwoord dat ik kreeg een welluidend ‘Ja.’ Zelf ben ik net zo goed logicus als (computationeel) taalkundige en heb ik dus allerlei redenen om gewoon een normaal, sociaal wenselijk antwoord te geven. Maar zoals altijd kun je ook van deze oncoöperatieve logici een beter antwoord krijgen als je gewoon de juiste vragen stelt.

Fifty shades of gay (TEDxWomen, december 2012)

Het leven is makkelijker als we mensen in hokjes stoppen. Sterker nog: we zijn geëvolueerd om dat te doen, omdat we zo met onze beperkte hersenkracht iets kunnen met al die ingewikkelde mensen en dingen die we tegenkomen. Maar wat betekent dat voor je identiteit? Wat betekent dat als je je niet elke dag hetzelfde voelt? En hoe kan je als buitenstaander toch onthouden dat niet iedereen in zo’n hokje hetzelfde is?

Realistic fluid simulation in Blender + LuxRender

Dit is geen echt water, het is gemaakt door een computer. Ongelooflijk. Gemaakt met vaderlands trots Blender (ja echt, een Nederlands product!). Er zit wel 220 uur rekentijd in dit filmpje van 30 seconden.

Ecstasy of Order

Tetris is een sport. Of je het gelooft of niet: kijk vooral deze trailer voor de film Ecstasy of Order.

Geef een reactie